1 2 3

"Örökre megtalálhatsz, örökre elveszíthetsz"

2014. június 5., csütörtök 0 komment
Az Igényes Blogregények Online egy új kezdeményezés, amely tehetséges, de kevésbé ismert írópalánták és bloggerek köré szerveződik. Célunk, hogy jó, élvezhető, szórakoztató és teljes regényeket prezentáljunk az olvasók elé, akik a bloggerek véleménye után eldöntik, szeretnének-e a történet részesei lenni. Az igazat írva ajánlunk, vagy nem ajánlunk olvasásra egy regényt. Bővebben a Facebookon informálódhattok a kezdeményezésről, és kérdéseitekre is ott válaszolunk. A bejegyzés végén, a Rafflecopter dobozban megtaláljátok az oldalunkra navigáló hivatkozást!
Az első, és egyben indító regény, amelyet bloggereink bemutatnak, a Búcsúzóul örökké címet viseli.


„Blanka egy idős asszony, aki macskájával és egy Miguel nevű háztartási robottal él együtt. Egészen addig magányosan telnek a napjai, míg egyetlen unokája meg nem látogatja. Sokat mesél neki, leginkább a múltjáról, naplójáról, eltemetett emlékeiről és érzelmeiről.

Blanka egy fiatal, összezavarodott nő, aki keresi önmagát, a nevetést, a szerelmét. Mindent elveszíthet egy pillanat alatt – vagy már sokkal hamarabb elkezdett összezuhanni a világa?

Blanka egy tizenöt éves győri lány, aki most kezdi a gimnáziumot. Befolyásolható, éretlen és tisztalelkű. Makulátlan, akár az első szerelem véglegessége...

Egy élet regénye ez.”

A történet első fejezetének megjelenése: 2014. június 23.
A regény elérhetősége: www.nilla-2.blogspot.com


Érzelem. Rengeteg érzelem, szabadjára engedett és elfojtott, belülről emésztő, mely nemcsak szenvedő birtokosát őrli, hanem a másik felet is, szép lassan felemésztve azt a különös szálat is, ami összekötötte őket. Szeretni egyszerre szép és gyötrelmes. Izgalmas paradoxon, melyet Blanka átél és elmesél nekünk.

Sárközi Erika (Nilla) szívbemarkoló története az első olyan regény, amit "tudatosan" kezdtem el olvasni, mondván, gyakorlom végre azt, amiből gyenge vagyok: a kritikaírást. Az eltökélt nekifeszülés azonban igen hamar elillant, és csak a történet meg én maradtam az egyre jobban facsarodó szívemmel, a "nem igaz, nem lehet", "miért?", "szedd össze magad!" és hasonló kaliberű felkiáltásaimmal.
Ritka az, ha olvasás közben elragad az indulat annak ellenére, hogy nem fizikai szörnyűségekről olvasok. Sőt, testi kínból jöhet szinte bármi, még némi örömet is érzek "na, most megkapod" alapon, ám a lelki fájdalom más. Piszkosul őszinte leszek: néha már sok volt. Fájt a történet, ami elrepített a lélek legragyogóbb és legsötétebb bugyraiba. Olykor úgy éreztem, nem bírom tovább, képtelen vagyok többet befogadni, ilyenkor le kellett tennem a könyvet pár órára, ám természetesen motoszkált bennem a kíváncsiság, hogy vajon mi lesz, megtörik-e a jég, elillan-e a szurokszín, amit folyton magam előtt láttam. Folytattam, elillant, jött helyette arany, aztán belezuhantam egy fekete gödörbe, és ez így váltakozott végig.

"Lelkeket roncsolunk. Olykor szándékosan, máskor akaratlanul. De a legrosszabb, amikor rejtve marad előttünk minden: öröm, bánat, sérelem, vágy."

Éreztél már úgy, hogy szétvetnek a kimondatlan szavak, mégsem mersz mondani semmit, holott az eszeddel tudod, hogy ezzel megkímélhetnéd magad rengeteg rossztól? Ha igen, neked való ez a regény. Ha nem, akkor is. :)

Blanka a történet kezdetén nagymamaként mesél az unokájának, mint kiderül, már sokadszor, ám ez az alkalom más. Előkerül egy féltve őrzött napló, és vele együtt megannyi mélyre zárt emlék és titok.

Blanka mesél nekünk a családjáról, testvéréről és barátairól, jó és rossz emberekről, új vagy éppen leépülő kapcsolatokról. Betekintést enged kamaszéletének minden szegletébe, hétköznapjaiba, takargatás nélkül beszél saját erősségeiről és gyengeségeiről is. Elmond mindent, amit a szeretteinek sem mert.

Mesél fiatal felnőttkoráról, boldogságról és fásultságról, elfogadásról és álarcokról, gyönyörről és fájdalomról, újrakezdésről és csalódásról.

Éjfekete és arany történet ez.

Összegzésem: a sztori életszerű és megrendítő, talán túlságosan is sikerült beleélnem magam.
A karakterek szépen kidolgozottak, még a mellékszereplők is "éltek".
Szerettem a stílust és a poénokat, a pontosan odaillő dalszövegek idézeteit. Annak ellenére (vagy pont azért), hogy jómagam igen ritkán dolgozom magyar szereplőkkel, plusz pontot adok a "hazai pályáért". A történet Győrben játszódik, kivéve Blanka életének egyik  fordulópontját, a spanyolországi kitérőt.
Egy dolgot hiányoltam, mégpedig Blanka és Robi beszélgetéseinek tartalmát, némi utalást, miért is volt ennyire vonzó a fiú Blanka számára (azon kívül, amit már tudtam).

 
(Republic - Kék és narancssárga)

A szerző jóvoltából a kezdeményezés első fordulójához tartozik egy játék is. A doboz kitöltésével esélyetek nyílik megnyerni egy általatok választott könyvet – viszont a postázás csak Magyarország területén belül lehetséges, valamint az árérték maximum 3500 forint.
A dobozba először is be kell jelentkezni, e-maillel vagy Facebook regisztrációval, azután felelni egy kérdésre, amire a választ a bejegyzésben találjátok, és like-olni az oldalakat. Ha a jobb felső sarokban a 4/4 feliratot látjátok, már készen is vagytok. Sok szerencsét!


a Rafflecopter giveaway

A többiek véleménye a regényről (folyamatosan bővülő lista):
- Máté Brigi
- Emyon
- Vernyik Alexandra
- Marosi Katalin
- Lexa
- Szepy White
- Centaine Silver
- Csernák Máté
- Egyed Regina
- Benya Tünde
- Bartha Barbara
- Khverd
- F. P. Diana
- Sophie Taylor
- Toman Barbara
- Liliane Evans
- Greta Masen
- Matolay Ági
- Mrsp

 


Copyright © 2014 Eden Ambré | Sablon: TNB