1 2 3

Túrós süti

2015. április 6., hétfő 0 komment
Az Aranymosás Magazin megint játékot hirdetett. Legfeljebb 200 szóban kellett elmesélni, milyen az élet túrós sütiként. Ez buggyant ki belőlem félig alvó állapotomban:

Háborog a bensőm. Vaj Ákos Cuk Orsit szidja, amiért galád módon beleolvadt; Mazso Lala és húga, Lara egymásért nyöszörögnek. Tú Róbert és Citromhé Julianna nem jutnak dőlőre a kérdésben, hogy a villa vagy a reszelő a kegyetlenebb kínzóeszköz. Te Juci közbebugyog, előadja életének megpróbáltatásait, ám Ákos és Róbert egyszerre tromfolják le:
– Téged szét se vertek, fel se hevítettek! Nincs okod panaszra.
– Még hogy nincs! – méltatlankodik Juci. – Cuk Orsi épp Élesz Töhötömöt fűzi az én hajlékomban! Megfájdul a tejem a szirupos sutyorgásuktól.
Vaní Lia hasztalan próbálja enyhíteni a légkört, így inkább hozzácsapódik a békés eszmecserét folytató Lisz Tiborhoz és Tojá Sárihoz.
– Az univerzum tágul – sandít a magasba Tibor. – Nem kell sok a dimenzióváltáshoz.
Sári aggodalmát fejezi ki a rájuk váró ismeretlen miatt, végül pityeregve borul Tibor vállára. Juci melléjük siet, vigasztalás helyett azonban bosszúsan morogja, micsoda alakokkal hozta össze a sors. Ákos a háttérben óbégat, Juli Róbertet csépeli, Orsi és Töhötöm körül sistereg a levegő.
Nem bírom tovább. Itt az idő, hogy közbelépjek. Hatalmasat kurjantok, mire mindenki elnémul, és megszeppenve néz körül.
– Most pedig fogjátok meg egymás kezét!
A népség egymásba kapaszkodik, amitől különös dolog történik: az ellenséges hangulat elillan, már nem is szédülök. Egységesítettem az énjeimet, jöhet az új dimenzió.
 


Copyright © 2014 Eden Ambré | Sablon: TNB